Η φάση πρέπει να είναι σωστή 

Αριστερά και δεξί ηχείο δουλεύουν από κοινού για αναπαραγωγή των ηχητικών σημάτων που πρέπει να εμφανίζονται στην στερεοφωνική εικόνα μεταξύ των ηχείων. Αυτό απαιτεί από τα ηχεία όχι μόνο να παίζουν από κοινού, αλλά πρέπει επίσης να αναπαράγει τον κάθε θετικό ηλεκτρικό παλμό ως πίεση προς τα έξω και κάθε αρνητικό παλμό ως πίεση προς τα μέσα.
Με αλλά λόγια , τα ηχεία πρέπει να είναι σε σωστή φάση γι' αυτό το σκοπό είναι εξαπλωμένα με ακροδέκτες διαχωρισμένους χρωματικά. Το «θετικό» είναι σε χρώμα κόκκινο και το αρνητικό σε χρώμα μαύρο. Οι ακροδέκτες στον ενισχυτή σας είναι διαχωρισμένοι με τα ίδια χρώματα. 

Όλα τα καλώδια ηχείων είναι σημειωμένα ως προς τη πολικότητα. Τυπικά ο ένας από τους αγωγούς είναι χρωματικά διαφορικός ή έχει κάποιο σημάδι στο μονωτικό του υλικό. Πρέπει να συνδέσετε το «σημαδεμένο» αγωγό στο «θετικό» ακροδέκτη του ενισχυτή σας και του ηχείου σας (κόκκινοι ακροδέκτες). Ο άλλος αγωγός πρέπει να συνδεθεί στους αντίστοιχους «αρνητικούς» ακροδέκτες (μαύροι) 

Προειδοποιήσεις 

• Τα ηχεία ΔΕΝ πρέπει ποτέ να συνδεθούν με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 
• Τα παιδία ΔΕΝ πρέπει να έχουν πρόσβαση στις συνδέσεις των ηχείων διότι αν οι ακροδέκτες βραχυκυκλωθούν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής ζημίας στον ενισχυτή .